8 листопада 2024 - Київ

АРХІТЕКТУРНА ЛАБОРАТОРІЯ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

У рамках Всеукраїнського саміту мерів
Підсумкова панель Хакатону "100 ідей для міст"
Володимир Карплюк

Посада

Володимир Карплюк

Посада

Володимир Карплюк

Посада

Володимир Карплюк

Посада

Володимир Карплюк

Посада

СПІКЕРИ: стратеги, візіонери сталої відбудови міст, представники профільних відомств, міські голови.

Ключова подія міжнародної Трейд місії “REBIRTH OF UKRAINE” для відродження економіки України.

Створюйте комфортні міста майбутнього з якісними та комфортними просторами!

0
Годин контенту
0
спікерів-лідерів
відбудови українських
міст
0
можливостей,
контактів, практик
0 +
учасників
ОРГАНІЗАТОРИ
ПАРТНЕРИ
ПАТРОНАЖ ТА МЕДІАПАРТНЕРИ

Всеукраїнський саміт мерів – ЦЕ УНІКАЛЬНА ПОДІЯ, ДЕ ВИ:

→  Ознайомитесь із підготовкою проєктів для економічного розвитку України
→ Сформуєте список необхідних осіб та організацій для цього процесу.
→  Познайомитесь з рядом міжнародних архітекторів, які зможуть стати вашими візіонерами.
→  Вивчите роль міжнародної та локальної співпраці у питаннях відбудови
→  Отримаєте цінні ідеї, каталоги прикладів робіт, практику.

Попередня програма панелі IRS у рамках саміту

  • Concept note
    • Панель-підсумок архітектурної події року для ОМС “100 ідей для міст” в рамках Всеукраїнського Саміту Мерів та візиту міжнародної Трейд місії “REBIRTH OF UKRAINE” для відродження економіки України – це інноваційна платформа, створена для об'єднання міських лідерів, стратегів та візіонерів, архітекторів, молоді та інших соціальних груп, що прагнуть до сталої прозорої інклюзивної відбудови українських міст.

      Подія виступає як динамічний обмін ідеями та досвідом, спрямованим на формування конкретних рішень для відновлення громад.

      Панель визначається трьома ключовими компонентами: інноваційні проєкти як запорука модернізації та підсумки архітектурного хакатону “100 ідей для міст”. Церемонія нагородження, роль громади як акціонера і активного учасника процесу відбудови, виявлення та фіксація стратегічних сфер господарювання через визначення архітектурних інфраструктурних магнітів громад.

      Протягом 2 годин учасники отримають цінний контент від 10 визначальних спікерів, представляючи передові архітектурні проєкти, які були розроблені і спрямовані на конкретний результат – широке коло поглядів і творчий підхід до індивідуальних потреб громад. Хакатон 100 ідей для міст - це каталізатор для якісних змін та розвитку, де спікери та учасники взаємодіють, формують стратегії, та визначають шлях до якісних і комфортних міських просторів для сталої відбудови.

      Ключове завдання події полягає не лише у презентації та нагородженні переможців проєкту, але й визначенні шляхів практичної реалізації проєктів, а також у розкритті алгоритмів успішного середовища, громади.
  • 14:30
    • Прибуття учасників проєкту IRS Хакатон "100 ідей для міст" та реєстрація. Огляд роздрукованих архітектурних проєктів.
  • 15:00 - 17:00
    • (кожному зі спікерів вручають конверт, в якому зазначено переможця)

      Вітальне слово від організаторів та спонсорів: 3 хв Модератор: Ярмоленко Ірина, співзасновниця та CEO IRS
  • ПАНЕЛЬ ВІД IRS
    • Актуалізація стратегічних документів та роль розробки ескізних ідей у цьому процесі

      2 хв Модератор: Зоряна Тихончук, креативна директорка IRS, архітекторка

      7 хв - Олег Бондаренко, народний депутат, голова комітету екології та природокористування: Яка роль держави у підтримці трьохсторонніх союзів “громада-бізнес-громадськість та фонди”

      7 хв - Крістіан Віттіг, чилійський архітектор, стейкхолдер IRS. Чому “Thought group” став Амбасадором окупованої Кремінної і як саме розробив Концепцію модернізації громади.

      7 хв - Ольга Сютікова, експертка з відновлення навколишнього середовища ПРООН. Виявлення стратегічних галузей господарювання та вплив на навколишнє середовище

      3 хв Надія Волчанськи, глобальна американська архітектурна компанія “Генслер”.
      Роль великих урбаністичних компаній у відновленні українських міст, промоція, міжнародний вплив, стосунки з світовим банком

      3 хв онлайн Paola Deda, Director, Forests, Land and Housing Division, UNECE (TBC)

      15 хвилин Презентація практичних досліджень IRS та напрацьованих стратегічних даних.
      - Позиціонування, менеджмент міжнародної та промоційної діяльності

      20 хвилин Секція “Міста та проєкти Хакатону”

      - Миколаїв, Євген Поляков, головний архітектор міста. Роль громадськості та різних соціальних груп у відбудовчих процесах

      - Маріуполь, Сергій Звєрєв, заступник міського голови. Маріуполь ReBorn

      - Бахмут, Олександр Марченко, заступник Бахмутської МВА. Обмін досвідом та стале відновлення територій шляхом акумуляції сталих проєктів

      - Наталя Макогон, заступниця голови Кремінської МВА. Чому важливо планувати відновлення окупованих міст

      20 хвилин Нагородження за участі поважних членів Журі, спонсорів, великого та середнього бізнесу.
ХТО МИ
ТОВ “Інновації та реконструкція для суспільств” IRS — це компанія з відновлення українських міст на основі принципу “Build Back Better” (“Відбудувати краще, ніж було”), що почала свою діяльність у березні 2022 року у відгук на критичне руйнування міст київської агломерації (а саме, Ірпеня на 76 відсотків, і мав назву Irpin Reconstruction Summit, скорочено IRS).
У консолідованій співпраці ми залучили сотні мільйонів гривень на відбудову критичної інфраструктури та житлового сектору. Встановили співпрацю з адміністраціями десятків міст і країн. Про нас написали такі ЗМІ, як New York Times, Euronews France, RAC1 та інші. Ми озвучили нашу проблему на мітингах у Мілані, Європейському комітеті регіонів, у Європарламенті, в Chatham House, на форумі G7, на Трієнале, в Meridian у Вашингтоні та ще багато де. IRS сьогодні - це командна спільнота професіоналів, урбаністів, готових допомогти у всіх аспектах відновлення вашого міста після війни. Ми надаємо комплексні рішення, включаючи консультації, аналіз, інженерні рішення, технологічні інновації та безпеку. Наша команда забезпечує планування та виконання проектів, які розкриють потенціал вашого міста та забезпечать його стійкість у майбутньому. Ми також активно співпрацюємо з громадськістю, інвесторами і місцевими органами влади, щоб забезпечити успішне відновлення та розвиток міст України.

Реєстрація